Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
ProTeİn - PROJE, TEKNOLOJİ VE İNOVASYON OFİSİ

2547 58 K PROJELERİ

Üniversitemizde Kontratlı Ar-Ge/Tasarım/Yenilik Proje Süreçleri

 

16.02.2016 tarihinde 6676 sayılı “Araştırma Ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 5. Maddesi ile 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanun’unun 58 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"k) Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında araştırma ve geliştirme, tasarım ve yenilik projeleri ile faaliyetleri sonucunda elde edilen gelirler döner sermaye işletmesinin ayrı bir hesabında toplanır. Bu gelirlerden (b) fıkrası uyarınca yapılacak olan kesintiler de dâhil herhangi bir kesinti yapılmaz. Bu kapsamda görev yapan öğretim elemanına ödenecek gelirin yüzde 85'i, herhangi bir vergi kesintisi yapılmaksızın ilgili öğretim elemanına ödenir. Kalan tutar, (b) fıkrasında belirtilen işler için kullanılır. Bu kapsamda değerlendirilecek proje ve faaliyetlere, öğretim elemanının müracaatı doğrultusunda, üniversite yönetim kurulunun izni ile karar verilir."

Bu kapsamda Üniversitemizde 2547 Sayılı Kanunun 58(k) Maddesi uyarınca yapılacak proje başvurularında aşağıda belirtilen süreç işletilmektedir. İlgili başvuru dosyaları aşağıda mevcuttur.

Ekler

ÇOMÜ 58 K PROJE İNCELEME YÖNERGE_06.08.2021(1).pdf
FORM-1. AKADEMİSYEN BAŞVURU DİLEKÇESİ.pdf
FORM-2. SANAYİ KURULUŞLARI TARAFINDAN YAPILAN BAŞVURULAR.pdf
FORM-3. PROJE VE FAALİYETLERE YÖNELİK İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ KURULUŞUN TALEP YAZISI.pdf
FORM-4. PROJE BAŞVURU FORMU.docx
PROJE SÜREÇ AKIŞI.pdf